הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

בקצב החלאיילי: ענאן מוצא את עצמו בבלגיה

אחרי שמיעט לשחק בנבחרת, שחקן הכנף הצעיר מסן ז'ילואז שוב הבליט את היתרונות הפיזיים שבלטו במכבי חיפה. עיליי פיינגולד מתאקלם ומראה חוסר פחד ב-MLS. מעקב הליגיונרים חוזר

רועי ויינברג
רועי ויינברג   02.04.25 - 14:30
Getting your Trinity Audio player ready...

הכדורגל העולמי חזר מפגרת הנבחרות, וכך גם מדור הליגיונרים שלנו. השבוע, באופן כמעט מתבקש, נעסוק בשלושה שחקנים משמעותיים שלא קיבלו הזדמנות משמעותית, ואף לא זומנו לסגל, של רן בן שמעון.

ליגיונר השבוע: ענאן חלאיילי (אוניון סן ז'ילואז)
שער, 22 מ-29 מסירות, 5 קרבות מוצלחים מ-12 ניסיונות.

מספרית, עונת הבכורה של ענאן חלאיילי עלולה להיות מעט מאכזבת. הישראלי שנרכש ממכבי חיפה תמורת 6.5 מיליון יורו אמנם רק בן 20, אבל שני שערים ושני בישולים ב-38 הופעות, או מעורבות בשער פעם ב-614 דקות, הם לא נתונים מספיק טובים. סביר להניח שגם הוא יודה בזה, אבל חלאיילי מראש לא נרכש בתור שחקן שאמור להוכיח את עצמו מספרית השנה.

חלאיילי הפך לרכש היקר ביותר של סן ז'ילואז, מועדון שיודע לייצר כוכבי ענק (כמו ויקטור בוניפייס של לברקוזן), בזכות הפוטנציאל ארוך הטווח שלו. זה מתחיל מהנתונים הפיזיים האדירים שלו ועובר דרך יכולת טכנית ראויה להערכה, כשהוא שחקן הרכב קבוע בגיל 20 בליגה קשה כמו הבלגית ועשה גם התקדמות פיזית. אמנם הוא קיבל 12 דקות בלבד בקמפיין הנבחרת, כשעלה מהספסל מול נורווגיה, אבל זאת עונה מוצלחת מאוד עבורו.

בחודשים האחרונים חלאיילי רושם הופעות טובות שלא מגובות במספרים עצמם, כשהוא משתלב בצורה טובה יותר בתוך המרקם הקבוצתי של סן ז'ילואז. "הוא חלק מחבורה שלוחצת את הכדור עמוק בשטח היריבה, לא מהססת להכנס למאבקים ומייצרת מצבים", נכתב ב-HLN הבלגי, וראו את זה גם במשחק האחרון.

חלאיילי היה שני בסן ז'ילואז בכמות הפעולות ההגנתיות מבין כל השחקנים על הדשא ורביעי בכמות הנגיעות בכדור מול אנדרלכט. לאורך העונה, כאשר בחלקים גדולים ממנה הוא לא היה שחקן הרכב, הוא שלישי בכמות התיקולים למשחק, שלישי בכמות הדריבלים, חמישי בשערים הצפויים ושלישי בבישולים הצפויים בקבוצה שבמקום השלישי בליגה הבלגית. טיפה יותר מזל, והמספרים של חלאיילי היו גבוהים יותר.

לאורך כל השבוע האחרון דיברנו על פער הפיזיות של הכדורגלן הישראלי. כאן יש לנו שחקן בן 20, כבר עכשיו שחקן הרכב בליגה אירופית לא פשוטה, בגובה 1.83 מ' שיכול לרוץ במהירות של 36.1 קמ"ש. עכשיו הוא מצליח להביא את היתרון הפיזי הזה לידי ביטוי בליגה טובה, מה שהופך אותו לשחקן שיכול להשתלב ברמות הגבוהות ביותר. ליטוש של היכולות הטכניות, מה שבהחלט יכול לקרות בקיץ הקרוב, ויכול להיות שבעונה הבאה נראה אותו מוביל קבוצה בליגה הבלגית. בזאת שאחריה, לכו תדעו, הוא אולי יהיה בפרמייר ליג.

הליגיונר המפתיע: עיליי פיינגולד (ניו אנגלנד רבולושן)
90 דקות בניצחון 1:2 על ניו יורק רד בולס. ניצח ב-8 מ-12 מאבקים, סחט ארבע עבירות, תיקל שלוש פעמים והוסיף מסירת מפתח ודריבל.

פיינגולד פותח את העונה הראשונה שלו בניכר ב-MLS לאחר שעבר בינואר, ושב להרכב מול ניו יורק בדרך לניצחון הראשון של הרבולושן העונה. המגן/בלם לא זומן לחלון הנוכחי של הנבחרת, לאחר שפתח בשני המשחקים באוקטובר וזומן (אך לא ראה דקה) בנובמבר. בינתיים הוא שחקן הרכב ב-MLS, חמישה חודשים לפני שיחגוג את יום הולדתו ה-21.

פיינגולד עדיין רחוק מלהיות מוצר מוגמר, כשיש לו שלושה צהובים בחמישה משחקים (כולל אחד בו עלה מהספסל). התרומה ההתקפית טעונת שיפור ועדיין לא ברור האם הוא מגן או בלם, אך הוא בהחלט מתקדם בקצב נכון. ההגנה שלו על אקס לייפציג אמיל פורסברג הייתה טובה, וכבר עכשיו נראה שהוא לא מפחד מאף אחד, גם אם לפעמים טועה (למשל בשער של תאי בריבו מולו). הפעם פיינגולד סחט ארבע עבירות, עשה שלוש משלו וניצח ב-8 מ-12 מאבקים על הכדור מול פורסברג ואקס באיירן אריק מקסים צ'ופו מוטינג.

"אני אוהב את האומץ שלו", אמר מאמנו כיילב פורטר לאחר המשחק האחרון. "הוא מתקל, הוא מנסה לעצור שחקנים ב-1 על 1. הוא לא מתבייש מאף אחד. הוא מקבל צהובים, אבל אני אוהב את מה שמוביל אליהם. הוא לא עושה מהלכים מטופשים, הוא מנסה לעשות הגנה מול כל אחד. הוא רק בן 20, העתיד שלו מרגש מאוד".

הפעם פיינגולד הוסיף מסירת מפתח, הראשונה העונה, ודריבל מוצלח (אחד משניים בלבד העונה). זה בהחלט הצעד שדורש עוד שיפור במשחקו, אבל כבר עכשיו הוא מקבל דקות קבועות במועדון שמתחרה מול הטובות ביותר בארה"ב. בהתחשב בזה שהוא רק בן 20, הוא אמור להיות שחקן משמעותי בנבחרת בשנים הבאות. בהנחה שהוא ימשיך להתקדם אחרי מה שהייתה ההופעה הטובה ביותר שלו העונה ב-MLS, הזימון הבא הוא רק שאלה של זמן.

הליגיונר שבסימן שאלה: דורון ליידנר (ציריך)
לא נכלל בסגל ציריך. משחק לרוב בקבוצת המילואים

דורון ליידנר אחד השחקנים הכי מוכשרים שיש לנו בכדורגל הישראלי. הוא רק בן 22, כבר הספיק לרשום לא פחות משמונה הופעות בסגל הנבחרת ואף בישל פעמיים בשני משחקים רצופים בקמפיין בו עלינו דרג בליגת האומות בגיל עשרים.

אז, לצערו ולצערנו, הגיעו הפציעות. ליידנר עבר לאולימפיאקוס, קרע את הצולבת ופספס את רוב 2023/24 אחרי ששיחק כדורגל לא רע במשך חצי עונה באוסטריה וינה. הוא חזר לכושר משחק והושאל שוב לציריך, אך התמודד עם שורת פציעות שמנעה ממנו להשתלב בקבוצה. ליידנר למעשה שיחק בארבעה משחקי ליגה, האחרון שבהם בספטמבר, ופתח בהרכב פעם אחת בלבד.

השילוב של הפציעות, המומנטום של ציריך והחתמתו של אקס סיטי בנז'מן מנדי הובילו לכך שהוא נדחק החוצה, אבל עדיין בן 22 ושייך לאולימפיאקוס. הוא בכושר משחק ושיחק ב-4 מ-6 המשחקים האחרונים בליגת המילואים, כשהוא שיחק למשל מול קבוצת המילואים של לוגאנו. לפני הפציעה הוא נראה כמו מגן שמאלי שיכול לשנות התקפות ולתת מימד נוסף של ניהול משחק.

בהתחשב בזה שהוא רק בן 22, הכדורגלן הזה עדיין קיים. הוא פשוט צריך להישאר בריא ולהגיע למקום שיאמין בו, ולא מופרך שזה יהיה בישראל, בין אם ברכישה או בהשאלה חזרה מאולימפיאקוס. בין אם בהפועל ת"א שחוזרת לליגת העל, במכבי חיפה שצריכה מגן שמאלי או אפילו בבית"ר ירושלים אם זאת תבחר להשתדרג מגריגורי מורוזוב, עבור כל אחת מהן ליידנר יהיה שדרוג.

סוכנו עידן בן אבו סיפר ב-"5 באוויר" כי יש לו אפשרות לקבל דקות בריו אבה, קבוצה בת של אולימפיאקוס בה משחק כארם זועבי, ושיש עניין גם מצד קבוצה בליגה היוונית. יכול להיות שנראה אותו בשנה הבאה בליגה הפורטוגלית הקצבית שיכולה להתאים לו מבחינה סגנונית, אך השאלה המשמעותית ביותר היא הבריאות שלו.

מלכי השערים של הליגיונרים:

1.מונס דאבור (שבאב אל-אהלי, האמירויות) - 12 שערים, שלושה בישולים.
-.תאי עבד (יונג פ.ס.וו, הליגה ההולנדית השנייה) - 12 שערים, שני בישולים.
3.עומרי גנדלמן (גנט, בלגיה) - 11 שערים, 6 בישולים.
4.ביברס נאתכו (פרטיזן בלגרד, סרביה) - 10 שערים, 13 בישולים.
-.אוסקר גלוך (זלצבורג, אוסטריה) - 10 שערים, 6 בישולים.
6.מנור סולומון (לידס, האנגלית השנייה) - 7 שערים, שמונה בישולים.
7.תאי בריבו (פילדלפיה, MLS)* - 6 שערים
8.מוחמד אבו פאני (פרנצווארוש, הונגריה) - 4 שערים, 6 בישולים
-.רועי קהת (סומגאייט, אזרבייג'ן) - 4 שערים, שני בישולים
-.שון וייסמן (גרנאדה, ספרדית שנייה) - 4 שערים ובישול
-.יונתן כהן (מלבורן סיטי) - 4 שערים.

*העונה התחילה במרץ